Meniu
Romana
English
WhatsApp Message
 
Facebook Page
 
Contact
 
 
 
 
CMIM - Comunitatea Montana Iezer-Muscel, com. Godeni, Pitesti - Arges
 
Proiect "Turismul sustenabil" - 4 iunie 2018
Erchie - revelatie istorica, turistica si culturala
(regiunea Puglia, provincia Brindisi - Italia)
 
 
Programul POR Puglia, Italia, a permis autoritatilor din ERCHIE (provincia Brindisi) sa organizeze, in perioada 1-6 iunie 2018,un eveniment de exceptie- „Emotii in regiunea vinului Primitovo prin istorie, gastronomie si cultura”. Initiativa locala a permis ziaristilor, bloggerilor, agentilor de turism si liderilor de opinie di Italia , Romania i Albania sa descopere frumusetea istoriei, arhitecturii si a peisajelor unei regiuni care nu inceteaza sa surprinda vizitatorii cu inestimabile valori de patrimoniu.

Itinerariul ne-a purtat prin cele mai frumoase comune din provincia Brindisi: Erchie, Sava, Oria,San Marzano si Torre Santa Suzanna. Palate antice, turnuri si sanctuare medievale ne-au dezvaluit istoria si cultura acestor locuri. Atmosfera specifica a fost intregita de natura inconjuratoare: livezi de maslini milenari, intinderi nesfarsite de vita de vie, siruri lungi de leandri infloriti de-a lungul soselelor, plante mediteraniene viu colorate si aerul sarat al celor doua mari limitrofe: Adriatica si Ionica.

Toate aceste trairi si senzatii au fost amplificate de degustarile de vinuri si produse traditionale locale- o incantare pentru gurmanzi si o mare bucurie pentru turisti.

Totul sta sub semnul emotiei! Emotii cand pasim pe dalele antice de piatra; emotii cand admiram impresionantele picturi murale pastrate din secolul al XII-lea; emotii cand ascultam localnicii povestind legende si fapte istorice, deopotriva. Si nu in ultimul rand, emotii si surprindere cand descoperim tehnici arhaice folosite si astazi in realizarea celor mai vestite produse ale zonei: uleiul de masline, branzeturile si vinul Primitivo.

Calatorule, daca vrei sa te bucuri de toate acestea, indreapta-ti pasii spre ERCHIE si toate celelalte localitati pitoresti din provincia Brindisi, Italia.
 
 


Vezi Galerie FOTO
 
 
●      ●      ●
 
 
 
Inapoi la Proiecte
 
 
 
Raport Cookies | Politica de Cookies | Acord de Confidentialitate | Termeni si Conditii
 
 
 
 
 
Design   by:   RAFIL   HOUSE